Dia Yazılım Bayi - İş Ortağı

DİA YAZILIM - BULUT (Cloud) Muhasebe Yazılımı nedir?

DİA Yazılım Bulut Muhasebe Programları, geleneksel, şirket içinde kullanılan ve manuel olarak yüklenen muhasebe yazılımına benzer; arasındaki tek fark muhasebe verilerinin uzak sunucularda barındırılmasıdır. 

Tüm uygulama işlevleri, kullanıcının masaüstünde değil, bulut ortamında gerçekleştirilir. Bulut bilişimde, kullanıcılar yazılım uygulamalarına İnternet veya başka bir ağ aracılığıyla bir bulut uygulama hizmet sağlayıcısı aracılığıyla uzaktan erişirler.

DİA Yazılım Muhasebe Programı kullanmak, işletmeyi ayrı masaüstü bilgisayarlara yazılım yükleme ve bakım yapma zorunluluğundan kurtarır.

Bulut muhasebesi çözümleri ayrıca diğer departmanlardaki, uzaktaki veya şubelerdeki çalışanların aynı verilere ve yazılımın aynı sürümüne erişmesine olanak tanır.

Dia Yazılım Muhasebe Çözümleri sayesinde,  finansal işlemlerinizi kolaylaştırın, basitleştirin ve otomatikleştirin. Dia Yazılım Online Muhasebe Programları, size tek bir yerde esnek bir genel muhasebe defteri, otomatik faturalama süreçleri ve mükemmel zeka sunar. 

DİA Yazılım Muhasebe Programları ile geleneksel Muhasebe Programları arasındaki fark nedir?

Dia Bulut muhasebe Yazılımı ile geleneksel muhasebe programları arasında birkaç temel fark vardır. Birincisi, bulut muhasebesi daha esnektir. Muhasebe verilerine, birkaç seçilmiş şirket içi bilgisayar yerine, İnternet bağlantısı olan herhangi bir cihazdan herhangi bir yerden erişilebilir. İkinci olarak, geleneksel muhasebe yazılımlarından farklı olarak, bulut muhasebe yazılımı finansal bilgileri otomatik olarak günceller ve gerçek zamanlı olarak finansal raporlama sağlar. Bu, hesap bakiyelerinin her zaman doğru olduğu ve manuel veri girişi nedeniyle daha az hata olduğu anlamına gelir. Ayrıca, birden çok para birimini ve çok şirketli işlemleri daha verimli bir şekilde idare edebilirler.

Şirket içi dünyada, bir firma her büyüdüğünde, daha büyük yazılım lisansı ve bakım maliyetlerinin yanı sıra veritabanı, sistem yönetimi ve diğer yazılımlar için yeni lisanslar ve ücretlerle karşılaşırlar. Firma ayrıca sunucular gibi yeni donanımlar için pahalı sermaye alımları yapmak zorunda kalabilir. Bulut çözümleriyle işletmeler, iş sözleşmeleriniz dolduğunda kalıcı, pahalı ekipman ve lisanslarla sıkışıp kalmazlar.

Ayrıca Dia Yazılım Muhasebe Programı, geleneksel muadiline göre çok daha az bakım gerektirir. Bulut sağlayıcı yedeklemeleri tamamlar, güncellemeler otomatik olarak gerçekleşir ve hiçbir şeyin bir şirket bilgisayarına indirilmesi veya yüklenmesi gerekmez.

Dia Yazılım ile Finansal Verilerim Güvende mi?

Bulut muhasebesi çözümleri, finansal bilgileri depolamak için geleneksel muhasebe yazılımlarına göre eşit derecede güvenli (ve bazen daha güvenli) bir yöntem sağlar. Örneğin, kritik finansal bilgilere sahip bir şirket bilgisayarı veya dizüstü bilgisayarı kaybolabilir veya çalınabilir ve bu da bir bilgi ihlaline yol açabilir. Bununla birlikte, bulut muhasebesi, şirket bilgisayarlarında hiçbir finansal veri izi bırakmaz ve buluttaki bu verilere erişim şifrelenir ve parola korumalıdır.

Veri paylaşımı da daha az endişe vericidir. Bulut muhasebesinde, iki kişinin benzersiz parolalarıyla aynı sisteme erişim haklarına ihtiyacı vardır. Geleneksel yöntemler, verileri taşımak için genellikle flash sürücüler gerektirir ve bunlar kaybolabilir veya çalınabilir.

Son olarak, bulut sağlayıcılarının genellikle iki veya daha fazla konumda yedekleme sunucuları vardır. Bir sunucu ağı çökerse, verilerinize yine de erişebilirsiniz. Sadece şirket içinde tutulan bilgiler, bir yangın veya doğal afette yok edilebilir veya zarar görebilir ve asla kurtarılamaz.

Bulut Muhasebesi Finansal Faydaları Nelerdir?

Bulut muhasebesi kullanan şirketler, verileri depolamak için daha az başlangıç ​​sunucu altyapısına ihtiyaç duyar ve BT personelinin bunu sürdürmesi veya bulut muhasebe sistemini güncellemesi gerekmez. Daha az genel gider giderleri ve yeni yazılım satın alımlarının olmaması, işletmeler için daha fazla tasarruf anlamına gelir. Şirket içi dünya için durum tam tersi. Bir firma her büyüdüğünde, daha fazla yazılım lisansı ve bakım maliyetlerinin yanı sıra veritabanı, sistem yönetimi ve diğer yazılımlar için yeni lisanslar ve ücretlerle karşılaşırlar.